Müteahhitlik Hizmetleri
Şirketlerimiz; bir yapının ön etütlerinden pozlu ve metrajlı imalat safhalarına ve imalat kontrollüğüne kadar genel anlamda hizmet vermektedir. Şirket olarak üstün kalitede inşaat imalatları ve hizmetleri sunarken; çevre sağlığını korumak, çalışanlarının moral düzeyini her zaman yüksek tutmak, iş güvenliği ve işçi sağlığı konusunda en yüksek standardı uygulamak ve her faaliyette iş ahlakını ön planda tutmak temel prensibimizdir. Şirketimiz, müteahhitlik konusunda aşağıdaki alanlarda hizmet vermektedir.

Kaba inşaat işleri,

İnce inşaat işleri,

Akaryakıt istasyonları yapımı,

Depolama tesisleri yapımı,

Endüstriyel tesisler yapımı,

Fabrikalar, sanayi tesisleri yapımı,

Hizmet binaları yapımı,

Kanalizasyon tesisleri yapımı,

Pis su arıtma tesisleri yapımı,

Yapı güçlendirme hizmetleri,

Kırım ve yıkım İşleri,

Hafriyat İşleri.

Kaba inşaat işleri

Kaba inşaat işleri sorunsuz, garantili, itina ile yapılmaktadır. Fabrika, iş merkezi, depolama alanları, alışveriş merkezleri, konut, okul v.b. işlerde betonarme kısmının yanında, izolasyon, drenaj ve dolgu işlerinden çatı kapatmalarına her türlü inşaat faaliyeti özenle yürütülmektedir. Fabrika ve iş merkezlerinde modern kalıp ile temiz betonarme yüzeylerleri elde etmek, isteğe bağlı olarak bu yüzeylerin boyanması veya doğal olarak muhafaza edilmesi alanlarında da hizmet verilmektedir.

İnce inşaat işleri

İnşaat üzerine malzemeli ya da malzemesiz işleri yapmaktayız. Kara sıva, alçı sıva, kayrak taş kaplama, mermer, seramik, çatı, asma tavan, demir doğrama, pergule , havuz, betebe, duvar örme, bims duvar örme, ısı yaltımlı dış cephe mantolama, taş duvar ve bilimum inşaat işleri itina ile yapılmaktadır.

Prefabrik inşaat işleri

Prefabrik yapılar depreme dayanıklı olduğu için bir kısım sektörlerde daha çok tercih edilmektedir. Üretimine başlanmadan önce zemin analizlerine, deprem kuşağı bölgesine, toprak sertliğine ve amacına uygunluğuna göre belirli analizleri tamamlandıktan sonra projesi hazır hale gelmektedir. Bu yapılardan söz edilirken, ev ve villadan ziyade, ticari amaçlar için oluşturulmuş büyük yapılar akla gelmektedir. Günümüzde birçok fabrika, şantiye veya hangarlar prefabrike olarak yapılmaktadır.

Çok büyük binalardan, üretim ve imalat tesislerine kadar birçok yapıyı gerçekleştirecek kapasitede olan firmamız, bu yapılarda çelik konstrüksiyonu tercih etmektedir. Çelik konstrüksiyon yapılar, kaynaksız yapı teknolojisi kullanılarak oluşturulur. Bu nedenle, gelecekteki ek masraflar sıfıra indirilecek şekilde tasarlanır.

Genelde siding ile kaplanan yapılar; yangınlara, sese ve ısıya karşı direnç göstermesi yanında maliyetleri de düşüktür. İlave olarak, bu yapılarda uygulanan gelişmiş çatı teknolojisi sayesinde hem yapının görünüşünden ödün verilmez, hem de büyük sahalar için ek aydınlatma faktörü ortadan kalkar. Mesela, kapalı olan bir fabrikanızın çatısı güneş ışığını geçirmeyecek nitelikte bir malzeme ile kaplanırsa, ışık sebebiyle maliyetiniz artar, günün çalışma saatleri olan gündüz ışığını tam anlamıyla kullanamazsınız. Fakat güneş ışığını geçirebilecek ve daha önceden hesaplanmış proje detayları ile temin edilen kaplama çeşitleri, sizi ek masraflardan kurtaracaktır. Kaplama olarak kullanılacak ek detaylar bilgi olarak verildikten sonra, yaptıracağınız prefabrik yapının bu detayları mühendis ekibimiz tarafından bilgsayar ortamında çıkartılır.

Çelik yapılar

Çelik konstrüksiyon yapılarda tüm taşıyıcı sistemler çelikten üretildiği için özellikle deprem tehtidi taşıyan coğrafi bölgelerde bu yapılar tercih edilir. Genelde; çelik konstrüksiyon fabrika binaları, çelik konstrüksiyon hangarlar, çelik konstrüksiyon spor tesisleri, çelik konstrüksiyon depo ve çelik konstrüksiyon atölyeler, geniş açıklıklara ve yüksekliğe sahip çelik yapı sistemleridir.

Ülkemizdeki kentleşmenin büyük çoğunluğu deprem bölgesinde yoğunlaşmıştır. Çelik yapılar diğer taşıyıcı sistemlere göre çok üstün mekanik özelliklere, statik yeteneklere ve uygulama kolaylığına sahip olduğu için, geçmişte oldukça az olan çelik konstrüksiyon yapı sistemleri, günümüzde daha yaygın olarak inşa edilmektedir.

Çelik konstrüksiyon yapılar, ağır çelik ve hafif çelik konstrüksiyon yapılar olarak ikiye ayrılırlar. Büyük açıklıklı ve kreynli fabrika binaları ağır çelik yapılara, prefabrik atölye ve depo yapıları da hafif çelik konstrüksiyon yapılara birer örnektir.

Çelik konstrüksiyon yapılar, yalıtımlı ve yalıtımsız olarak da ikiye ayrılmaktadır. Yalıtımlı binaların duvar ve çatılarında kullanılan poliüretan paneller veya taşyünü paneller sayesinde ısı ve ses yalıtımı sağlanmaktadır. Yalıtımsız çelik binaların tercih edilme sebebi ise ekonomik olmasıdır.

Hafif olması nedeniyle çelik konstrüksiyon yapılar daha az deprem yüklerine maruz kalır, sağlamdır, imalat ve montajda işçilik ve zamandan tasarruf sağlar. Çelik konstrüksiyon yapılarda farklı konstrüksiyon sistemleri uygulanabilir.

Çelik konstrüksiyon yapıların kurulumu hızlıdır, defalarca sökülüp tekrar monte edilebilir ve uzun ömürlüdür. Çelik %100 geri dönüştürülebilir ve bu işlem kaç kez yapılırsa yapılsın, özelliğini kaybetmez, çevreye zarar vermez.

Çelik yapılarda, betonun taşınması sırasında oluşan ısının yol açtığı mukavemet kaybı, dökümü sırasındaki donma ya da yanma gibi riskler de yoktur. Çeliğin betonarmeye göre daha sünek bir malzeme olması, depremde enerji yutması ve bazı biçim bozukluklarına uğraması, yıkılma olanağını ortadan kaldırır. Ayrıca, onarım ve güçlendirmeye olanak sağlaması, deprem sonrası için önemli kolaylık sağlar. Çelik, çevre dostu bir malzemedir. Bu nedenle, çelik yapı ve inşaatı, hem çevreyi kirletmez, hem de yeniden dönüşümlü bir malzemedir.

Bilinenlerin aksine, taşıyıcı sistem olarak çelik, betonarme sistemlerden daha pahalı değildir. Sistemin maliyetini artıran faktörler, yapıyı tamamlayan ürünlerin kalitesinin standart bir betonarme yapıda kullanılan ürünlerden çok daha üstün oluşundan kaynaklanmaktadır.